jueves, 10 de octubre de 2013

Aplicacions de la WebquestLa webquest és una eina didàctica d'internet molt àmplia, que conté molta informació de manera classificada, de qualitat i ben estructurada, ja que quan utilitzem una webquest no necessitem informació complementària d'altres pàgines web, tot el contingut  necessari per fer la tasca el tenim a la mateixa pàgina. El professorat pot crear aquesta eina (webquest) a través del programa Exelearning. 

  • L'estructura d'una webquest està formada sempre per set passos a seguir:Introducció: és la presentació d'un tema, on consta una breu explicació.

Tasca: són unes instruccions clares i curtes a seguir de manera guiada, expliquen el que hauràs de fer pas a pas. Exemple: fer un mural dels lleons.

Procés: en aquest apartat tens tota la informació, imatges i vídeos per realitzar la tasca. La manera de realitzar-la no és tant sòls treballar amb l'ordinador sinó que cal fer manualitats elaborades a mà per tal de complementar-la.

Avaluació: és el lloc on els alumnes donen la seva valoració de la tasca, afegint tot el que han après d'aquesta webquest, el professorat també té el seu apartat per col·laborar, ja que té el paper de revisar, valorar el treball, puntuar el resultat, etc.

Conclusió: en aquest apartat tens l'opció de veure els resultats que esperes de la tasca proposada, i si no és així, hauràs de plantejar-te possibles millores.

Crèdits: Apareixen totes aquelles persones que han fet possible crear la webquest.

Guia didàctica: destinat als professionals de l'educació, observaran i accediran a la tasca completada i finalitzada.    
  • A continuació us deixo unes pàgines web on podreu veure diferents exemples de webquest:
http://ceipdrassanes.ravalnet.org/webquest/wqfelins/index.ht 
http://weib.caib.es/Recursos/llop_webquest/wq/INDEX.htm 
http://www.delacalle.net/cristina/webquest/ 
https://sites.google.com/site/cuidemelplaneta/home

No hay comentarios:

Publicar un comentario