jueves, 3 de octubre de 2013

Aplicacions didàctiques del bloc

Un bloc és un espai on pots afegir informació i complementar-la amb enllaços de webs, fotos, vídeos, etc. Per utilitzar aquesta eina caldrà està registrat (www.blogger.com). El contingut serà vist per aquelles persones que busquin informació del tema que hem publicat.   

La creació d'un bloc a l'aula és una eina diferent, alternativa i molt atractiva, ja que tens la possibilitat d'afegir fàcilment molts recursos. Ens pot ser útil alhora de:
  • Donar a conèixer el centre arreu de tot el món, és a dir, serà vist per una gran varietat de persones, i pot ser beneficiós per augmentar la reputació del centre.
  • Podrem informar als pares, mares o a qualsevol persona externa al centre de: reunions, horaris del centre, materials que hauran de portar els infants quan vaguin d'excursió, informació de matrícula d'accés, de les activitats extraescolars que es realitzen al centre, etc.




Exemple: Una mare que està buscant per internet un centre on pugui residir el seu fill, el nou cicle d'educació infantil.





  • Els pares, mares, familiars, podran accedir a veure al seu fill de manera ràpida, mitjançant el bloc, observaran imatges, vídeos, gravacions de veu, com interactua l'infant a dins l'aula, com és l'aula, si mostra interès per les activitats, etc.
Exemple: Estem treballant el color groc i hem programat una activitat que consisteix en portar pollets a l'aula, per tal de conèixer el color groc, l'entorn i la natura. Mentre els infants estan fent l'activitat, la mestra utilitza una càmera de fotos per plasmar aquell moment. Un cop finalitzada l'activitat, pengem les imatges al nostre bloc, afegint un breu comentari si ho preferim. Amb aquesta acció estem donant a conèixer el que fem a dins a l'aula, el resultat que ha donat l'activitat i oferim la possibilitat de què tothom ho pugui veure.
  • Per als infants d'educació primària ens podem plantejar l'opció de, crear un bloc de la classe conjuntament,  considerant que el professional intervingui quan l'alumnat necessiti la seva ajuda. 

Aquí us deixo un vídeo on reflexa clarament la utilitat que té un bloc a l'aula d'educació infantil.



No hay comentarios:

Publicar un comentario