miércoles, 25 de septiembre de 2013

Aplicacions didàctiques i metodològiques de la PDI

La pissarra digital interactiva és una evolució de la pissarra tradicional utilitzada als centres educatius. És un aparell que conté moltes aplicacions i funcions:
Pots escriure i dibuixar al damunt de la pantalla utilitzant el teu propi dit o bé amb un objecte, semblant a un llapis però, sense tinta. Per esborrar un objecte primer hauràs de seleccionar-lo, després espitjar a sobre la goma i per acabar passa la mà per la superfície que vulguis eliminar.
Hi pots triar molts tipus de lletres diferents amb les quals pots optar a fer diversos moviments com: canviar el format, el seu color, moure la imatge, pegar-la a un altre lloc, etc. Si ho prefereixes, pots amagar una imatge amb una cortina i anar descobrint el que tenim sota a poc a poc. Fins i tot, hi ha una opció per fer exercicis de matemàtiques,  fent ús  del regle, el compàs, el transportador...La pissarra digital interactiva (PDI) a l'aula és una eina didàctica molt motivadora i atractiva. Amb el programa Smart Notebook la pissarra es converteix en una eina ideal per crear tot tipus d'activitats.

Per una banda, els infants fent ús de la Pdi poden exposar treballs fets en grup o individual, els estudiants seran més participatius amb les activitats realitzades dins, a l'aula. Conjuntament amb el professor/a els alumnes poden realitzar diferents accions per exemple; tenen una informació desconeguda i la pdi facilitar una manera ràpida de trobar la solució, jugar i aprendre al mateix temps, fer un ús adequat de la pdi.

Per altra banda, com a professional de l'ensenyament d'educació infantil penso que pot fer més fàcil la tasca d'aquest, gràcies a la seva gran varietat d'aplicacions i continguts que pots dur a terme amb aquesta eina. Pot ajudar a ser creatiu i modificar la teva metodologia, ja que tens moltes possibilitats; està l'opció de, realitzar conferències, amb algun expert que tracti un tema d'interès, pots fer ús de vídeos, utilitzar imatges, jocs, fer activitats que tinguin un rendiment més alt, conté activitats ja creades que pots utilitzar per a la teva aula, etc.
No hay comentarios:

Publicar un comentario